Anastasia çiçeği saksı bitkisi olan benjamin bitkisi ile aynı cinstendir. Anastasia çiçeği katmerli ve geniş bir çiçek yapısına sahiptir. Anastasia çiçeği çoğunlukla beyaz bir renge sahiptir. Sevdiklerinize özel günlerinde ya da sadece içinizden geldiği için anastasia çiçeği hediye etmenin anlamı çok güzeldir. Bu çiçek ile sevdiklerinize “benim için çok değerlisin” mesajı vermiş olursunuz. Anastasia çiçekleri kullanılarak oluşturulmuş bir buket, hediye ettiğiniz kişiyi güzelliği ile etkilemeyi başarır.
Ficus Anastasia, Ficus Benjamina, ağlayan incir ağacı ismiyle de bilinen bir bitkidir. Benjamin bitkisi salon ve ofis dekorasyonu için en sık kullanılan bitkilerdendir. Bu bitkiye “Benjamin Kavçuğu” diyenler de bulunmaktadır. Benjamin bitkisi bol yapraklı, zarif ve sık dallara sahip olmasıyla bilinir. Genellikle iç mekan bitkileri olup süs amacıyla kullanılsalar da, kışları uzun süreli don yaşanmayan, kış soğukları İstanbul’dakinden biraz daha hafif olan yerlerde bahçe bitkisi olarak da yetiştirilebilme imkanı vardır.
Benjamin bitkisi Moraceae (Dutgiller) familyasının Ficus cinsine ait bir türdür. İklim ve toprak bakımından uygun olan bölgelerde 30 metreyi aşabilen büyük bir ağaç olarak yetişebilir. Fakat ofis ve salon gibi tavana sahip ortamlarda 3 metreyi bulamaz. Anavatanı güney ve güneydoğu Asya ile Avustralya olan benjamin bitkisi, hem sıcak yarı kurak tropikal iklim bölgelerine hem de yağışlı tropikal iklim bölgelerine ait bir bitkidir.
Anastasia çiçeği, uzun sürmemek şartıyla -5 derece soğuğa kadar dayanabilen bir bitkidir. Fakat direk kuzey yönlerden rüzgar almaması gerekir. İstanbul, İzmir, Aydın, Ayvalık civarlarında kıyı kesimlerde güneye ve güneybatıya bakan duvar diplerinde, oda sıcaklığında kışın zarar görmez. Belki yapraklarda kısmi dökülmeler meydana gelebilir. Akdeniz bölgesi kıyı kesimleri ise anastasia çiçeği için en güvenli yerlerdendir.
Anastasia çiçeğinin pek çok kültivarı, farklı cins olanı vardır. Exotica, Danielle, Gold Princes, Golden King, Hawaii, Naomi, Natasha (ficus Yvig), Nuda, Starlight, Variegata bu cinslere örnektir.
Dekoratifliği sayesinde anastasia, salonlarda ve ofislerde en çok tercih edilen süs bitkilerindendir. İç mekânlarda havayı temizlediği birçok kaynakta anlatılsa da yanlış bilinen bir bilgidir. Benjamin şık, zarif bir gölge sağlayıcı ağaçtır. Bu sebeple tropikal ve diğer iklimi uygun yerlerde parklara, yol kenarlarına ve benzeri yerlere dikilir.
Anastasia çiçeği, sevdiklerinize hediye etmek için en uygun bitkilerden biridir. Bulunduğu ortamda ya da evde popüler ve güçlü bir hava yaratır. Bu bitki huzur verir ve bulunduğu odayı daha büyük gösterir. Düşük nemi kolayca tolere edebilmesi sayesinde bakımı kolaydır. Bakımının kolay olması da hediye etmek için güzel sebeptir.
Benjamin yani anastasia çiçeğinin bakımı yapılırken bilinmesi gereken ilk kural bitkinin havadar bir ortamda bulunmasıdır. Benjamin bitkisinin hava akımlarından etkilenmesi doğrudur, narin bir bitkidir. Fakat bu durum benjamin bitkisinin asla hava almaması gerektiği anlamına gelmez. Benjamin bitkisi havadar bir yerde olmazsa sağlığını kaybeder ve ölüm sürecine girebilir.
Anastasia bitkisi doğrudan güneş ışığına maruz kalmak istemez, yarım güneş alan yerler onun için idealdir. Ayrıca şiddetli yapay ışık kaynakları da onun gelişmesine katkı sağlayabilir. Günde 9 saatten az ışık almamalıdır.
Anastasia bitkisini çok şiddetli olmamak şartıyla hava cereyanında bırakmanızda bir sakınca yoktur. Hatta bunu yapmanızı tavsiye bile edilir.
Sağlıklı ve daha iyi gelişmeleri amaçlı çiçek toprağı büyük önem arz eder. Anastasia bitkisinin toprağı asitli veya nötr olmalıdır. PH'ı 7 ve üzeri olan topraklar çok büyük zararlara yol açmasalar da bitkinin büyümesini yavaşlatırlar. Fakat toprak konusunda daha önemli olan durum toprağın süzekliği ve havadar olmasıdır.
Yoğun yaprak dökme zamanında (bu dönem genellikle kasım aralık arasıdır) toprak kurudukça sulama yapmanız gerekir. Diğer zamanlarda ise toprağın üst yüzeyi kurudukça sulamanız yeterli gelecektir. İlkbahar ve yaz aylarında hava çok sıcaksa her gün sulama yapmanız gerekebilir. Fakat sonbahar ve kış aylarında her gün sulama yapılması gerekmez.
Anastasia bitkisinin toprağı en geç iki ayda bir yıkanmalıdır. Bunun için bitkiyi uygun bir ortama götürüp baştan aşağı güzelce yıkamanız yeterli olacaktır. Yapraklarını ve dallarını ne kadar sık yıkarsanız, bitkiniz o kadar sağlıklı olacaktır.
Anastasia bitkisinin saksısı köklerin tam olarak ya da zor sığacağı boyutta olmalıdır. Eğer saksı fazla büyük olursa gelişimi çok yavaş olur. Toprak değişimi ise 2 ya da 3 yılda bir yapılmalıdır.
Anastasia bitkisinin daha sağlıklı olması için yapılabilecek bir diğer bakım budamadır. Budama dallanmayı kontrol altına alır. Fazla dallanma yerine sağlıklı dallanma oluşmasına yardımcı olur. Hafif budamaları her zaman yapmanızda bir sakınca yoktur. Çok detaylı, derin bir budama yapmak isterseniz kış ayları bunun için uygundur. Çünkü kış aylarında çiçek çok yaprak döker.
Anastasia bitkisinin yaratabileceği bazı problemler olabilir. Örneğin örümcek bitler bu bitkiye sıklıkla gelir ve her ilaç fayda gösteremez. Başka parazitler de bitkinizi rahat bırakmayabilir. Örümcek bitler ve benzeri parazitlerden korunmanın en iyi yolu bitkinizi sık sık yıkamanız ve ilaç kullanmanızdır.
Anastasia bitkisinin bakımı hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak isterseniz sitemize göz gezdirebilirsiniz.
Anastasia çiçeği güçlü ve asil duruşuyla bulunduğu ortama güzel enerjiler katar. Anastasia çiçeği hediye etmek karşınızdaki kişiyi hem mutlu eder hem de değerli hissettirir. Anastasia bitkisini huzur vermesini istediğiniz bir sevdiğinize hediye edebilirsiniz.
Anastasia çiçeği denince akla Wish Flower Design gelir. Özel tasarım ve aranjmanlarla sevdiklerinizi mutlu etmek için Wish Flower Design’dan anastasia çiçeği sipariş verin. Bu marka orkidelerin bakımı ve tasarımını en ince ayrıntısına kadar düşünür. Siparişiniz size teslim edilene dek sorumluluk Wish Flower Design’a aittir. Wish Flower Design’dan aldığınız ürünlerin teslimat süresince de hiçbir sıkıntı çıkmaması adına özenle kargolaması yapılır.